Clan

Erik Terlouw – Eigenaar / brouwer

De passie voor bier(brouwen) is aangewakkerd toen ik in maart 2017 een workshop “hoe brouw je bier in de keuken” heb gevolgd! Daarna ben ik begonnen met het brouwen in mijn keuken. Met een pan van 50 Liter maakte ik batches van 20 liter. Binnen de kortste keren dronken familie, vrienden en bekende deze weg. Toen werd het tijd om het groter aan te pakken!

Mijn droom is om met de brouwerij de Hollandse IJssel en Lekstreek op de (bier)kaart te zetten, dit is namelijk de eerste productie brouwerij in deze streek! Mensen bieren geven waar we trots op zijn!

Zelf woon ik al sinds 1971 in Capelle aan den IJssel en ook daadwerkelijk aan de rivier de IJssel. Niet voor niets heet de brouwerij dus ook: Brouwerij IJssel. ‘’Deze streek is waar ik thuis ben, thuis hoor en thuis voel’.

                

 

Een brouwerij runnen kan je uiteraard niet alleen. Ik heb om me heen een fijne clan van familie en vrienden die me maar wat graag bijstaan. De clanmembers die je het meest in de brouwerij kan vinden stel ik graag aan je voor.

 

 

Jeroen Walthaus – Technisch adviseur

Na een tijdlang zelf geproefd te hebben dat de kwaliteit van het bier steeds beter werd is hij als goede vriend mij gaan proberen over te halen om eigen Brouwerij op te zetten. Door zijn ervaring als ondernemer heeft hij mij enorm geholpen om de stap naar het eigen bedrijf te zetten. Als eigenaar van een bouwbedrijf is hij ook de aangewezen persoon als er iets verbouwd moet worden in de brouwerij.

 

 

 

Ernst Blikslager – Creative Artwork designer

In 2008 is Ernst als schoolhouder van zijn eigen Kenpo school begonnen en heb ik hem leren kennen als mijn sensei in deze prachtige Martial Art. Naast zijn werkzaamheden als Martial Arts docent is Ernst Grafisch ontwerper en houdt hij zich bezig met creative visuals in de vorm beeld en geluid. Als vaste designer voor Brouwerij IJssel ontwerpt hij al het creative artwork voor de brouwerij, zoals etiketten, flyers, banners etc.

 

 

 

 

Tina Rogers – Ambassadrice

Als enthousiaste bierfan bezoekt Tina graag bierfestivals en kan ze uren over bier kletsen. Daarnaast blogt ze over bier op haar website 010beerblog.com. Voor de brouwerij helpt ze mee met de social media pagina’s en in de brouwerij als er extra handjes nodig zijn!

 

 

 

 

 

 

Maureen Terlouw – All Rounder / website beheerder

Als oudste dochter van mij is Maureen veel naast me te vinden op alle markten en festivals waar we staan. Daarnaast beheert zij de website die ze ook zelf heeft gemaakt. Ze drinkt niet veel maar eet wel al mijn voedselvoorraden op in de brouwerij!

 

 

 

 

 

 

Finn Terlouw – Brouwerijhulp

Finn als jongste van mijn drie kids helpt mij met alle hand- en spandiensten in de brouwerij. Vullen van de bieren, etiketteren, schoonmaken etc. niets is hem te gek als hij zijn podcast maar kan luisteren (lol).

 

 

 

 

 

 

anouk clan foto

 

Anouk Terlouw – Administratrice

De boekhouding van de brouwerij wordt ook steeds meer werk. Hoe fijn is het als je middelste kind op de MBO Boekhouding zit! Anouk helpt me met alles rondom de administratie. Daarnaast is het inpakken van doosjes een hobby van haar geworden!

 

 

 

 

 

Sander Hoogland – All Rounder

Van alle markten thuis! Dat is Sander. Veel in de brouwerij te vinden en op de festivals/markten. Van het helpen bij brouwen en vullen, tot het schenken en verkoop van bieren, het maken van magazijnkasten. Je kan het zo gek niet bedenken of Sander heeft er wel aan meegeholpen in de brouwerij.

 

 

 

 

 

 

Adorée van der Wiel – All Rounder / klankbord

Naast hulp in de brouwerij bij het afvullen en etiketteren en als gastvrouw bij de festivals en markten waar we staan heeft Adorée de “zwaarste” opdracht van alle Clanleden….. Zij moet mij aanhoren over al mijn ideeën en enthousiaste verhalen van wat ik allemaal meemaak in en rondom de brouwerij. Tja als partner van de brouwer heb je het soms zwaar!