Brouwerij

Brouwerij IJssel is de eerste productiebrouwerij in de Hollandse IJssel- en Lekstreek! Wij brouwen lekkere en toegankelijke bieren met natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.

De bieren die we maken zijn de traditionele speciaal bieren en deze vormen samen onze vaste collectie die nu bestaat uit: een blond, IPA, quadrupel en dubbel. Naast deze vaste collectie hebben we ook nog een seizoenscollectie en de specials. De bieren in de seizoenscollectie komen elk seizoen terug en bestaat nu uit: de Yule een zwaar winterbier, de Tarwo een weizen (zomer) en de Heidrun een herfstbok. De specials collectie bestaat uit limited editions en collabs, tot nu toe sieren al 4 bieren deze collectie. 3 verschillende soorten blond bieren: de Bappir een zware blond, de Tyr een middelzwaar blond en de Wandeling een frisse blond. En hebben we een stout gemaakt met Jelster Bier.

Voor de namen en etiketten van de bieren hebben we gekozen om het Runen alfabet als thema te gebruiken. De Runen werden gebruikt door de Germaanse volkeren van Noord-Europa om met elkaar en de goden te communiceren. Dit thema geeft de liefde van Erik weer voor de Viking cultuur.

                             

                         

Duurzaamheid,

Brouwerij IJssel draait sinds begin 2023 op 48 zonnepanelen. Ook winnen we het water waarmee het bier wordt afgekoeld na het brouwen terug om later de tanks mee schoon te maken. Met het afvullen zijn er wel eens een aantal biertjes niet helemaal goed gevuld en deze stoppen we samen met biertjes die tegen de houdbaarheid datum lopen in een te goed to go box, zo wordt er geen bier verspild! Na het brouwen (500 liter per keer) houden we zo’n 180 tot 200 kg bostel (nat geworden mout) over. Dit gaat naar de koeien van kaasboerderij Speksnijder als veevoer. Op deze manieren doen we ons best bij te dragen aan een duurzamere wereld en de kringloop van de Krimpenerwaard!